Author Archives: admin

  • 0

Çfare eshte transplanti i kockes?

Category:Transplanti i Kockes Tags : 

Me kalimin e kohes kocka e nofulles pas heqjes se dhembeve perthithet. Si pasoje e kesaj perthithje te kockes behet e pamundur vendosja e implanteve dentare. Ne situata te tilla pjesa me e madhe e pacienteve nuk jane kandidate te mire per vendosjen e implanteve.

Me transplantin e kockes ne kemi mundesine qe ta zevendesojme kocken ne pjeset ku eshte e demtuar, por edhe te stimulojme rritjen e kockes se re ne ate vend. Kjo na jep mundesine qe te vendosim implante me gjatesine dhe gjeresine e duhur por edhe te rikthejme funksionalitetin dhe pamjen estetike te pacientit.

Llojet e transplantit te kockes:

Transplanti autogjen

E njohur edhe si auto-transplant, kjo procedure behen me kocke nga vete trupi i pacientit, por e marre diku tjeter nga vendi i trasplantimit. Kocka zakonisht merret nga mjekra, nofulla, kocka e poshtme e kembes, kellku apo kafka. Ky lloj transplanti ka perparesi sepse materiali i transplantuar eshte pjese e organizmit tuaj, gje qe nenkupton se ka elemente qelizore te gjalla qe e nxisin rritjen e kockes dhe gjithashtu eliminojne rrezikun qe trupi juaj ta refuzoje ate.
Nje e keqe e kesaj procedure eshte se per kete nderhyrje nevoitet nje procedure e dyte kirurgjikale per te marre kocken diku tjeter nga trupin juaj. Kjo procedure varet edhe nga gjendja e pacientit, prandaj ka edhe raste qe mund te mos rekomandohet.

Transplanti alogjen

E quajtur ndryshe alo-transplanti, eshte nje procedure ku kocka merret nga e njejta species. Pra kocka qe do te transplantohet merret nga nje njeri tjeter.KOcka mund te dhurohet nga individe te gjalle ose te vdekur. Kjo perpunohet duke perdor nje metode te ngrirjes se thate duke nxjerre ujin permes vakumit. Kocka alogjene ndryshe nga ajo autogjene, nuk mund te prodhoje kocke te re vetevetiu. Ajo sherben si shtylle rreth se ciles kocka e re mund te rritet dhe te mbushe difektin apo hapesiren.

Transplanti ksenogjen

Kjo lloj kocke merret nga nje specie tjeter, zakonisht prej lopes por edhe kafshe te tjera. Kocka perpunohet ne temperatura shume te larta per te reduktuar mundesine e refuzimit nga trupi juaj por edhe per te eliminuar mundesine e kontaminimit. Si transplanti alogjen edhe ky transplant sherben si shtylle rreth se ciles kocka nga zonat afer rritet dhe e mbush hapesiren.
Si transplanti alogjen edhe ai ksenogjen kane perparesi qe nuk kerkojne nje procedure te dyte per te marre kocken nga trupi juaj, si ne rastin e transplanteve autogjene. Megjithate per shkak se keto dy transplante nuk kane aftesi per te formuar kocke, rigjenerimi i kockes mund te zgjase me shume dhe te kete rezultate me te veshtira per tu parashikuar.

Zevendesuesit e kockes

Per zevendesimin e kockes ekzistojne alternativa (si materialet sintetike) qe jane te sigurta dhe te vertetuara, perfshire:
Matrice kockore e demineralizuar (DBM) / Alo-transplant i demineralizuar, i thare dhe i ngrire
Ky produkt eshte alo-transplant i perpunuar qe permban kolagjen, proteina, dhe elemente per rritjen e kockes. Mund te gjendet ne forme pluhuri, cope apo si xhel qe mund te injektohet me shiringe.

Perzierjet e materialeve per transplant

Perzierjet perbehen nga materiale te ndryshme, qe te arrihen perfitimet e nje shumellojshmerie substancash. Disa kombinime mund te permbajne: perzierje kolagjen/qeramike, e cila i ngjan shume permbajtjes se kockes natyrale, DBM e kombinuar me qelizat e palces se kockes ndihmon rritjen e kockes se re, apo nje perzierje kolagjen/qeramike/auto-transplantim.

Proteinat morfogjenetike te kockes (BMP) jane proteina qe prodhohen ne menyre natyrale nga trupi, qe nxisin dhe rregullojne formimin dhe sherimin e kockes.

Materialet sintetike kane perparesi sepse nuk kerkojne nje procedure te dyte per te marre kocke nga diku tjeter, dhe keshtu ulin rrezikun dhe dhimbjen. Secila alternative ka perfitimet dhe rreziqet e veta.
Dentisti yne do te bej kontrolle te ndryshme per te vendosur se cili material per transplant i pershtatet me se miri kockes se pacientit.


  • 0

Perfytyroni buzeqeshjen tuaj te re me nje Mock-Up dentar

Category:Estetike Dentare,Faseta,Mock Up

Perfytyroni se si do te duket buzeqeshja juaj para se dentisti te beje ndryshimet perfundimisht. Mock-up eshte nje simulim i buzeqeshjes, qe behet mbi dhembet tuaj ekzistues. Mendojeni ate si nje “buzeqeshje prove”.

Eshte nje nga hapat e pare qe dentisti juaj do te ndermarre per te dizenjuar buzeqeshjen tuaj te re. Mock-up perdoret perkohesisht ne menyre qe ju te shihni se si do te duket rezultati perfundimtar. Gjithashtu mund te shihni edhe ndryshimet ne ngjyre dhe forme.
Arsyeja qe perdoret Mock-Up eshte qe ju te shihni se si dhembet tuaj do te duken pas trajtimeve perfundimtare. Gjithashtu ju mund te kryeni ndryshimet qe nuk ju pelqejne perpara fillimit te ketyre procedurave. Ketu jane disa nga arsyet pse duhet te beni nje Mock-Up:

• Ju lejon te shihni rezultatin perfundimtar para fillimit te procedures.
• Eshte nje pamje e perkohshme, keshtu qe ju mund te beni ndryshime per te permbushur vizionin tuaj te dhembeve te persosur.
• Ju mund te beni shume modele deri sa te shihni rezultatet qe deshironi te arrini.
• Nderton besim mes dentistit dhe pacientit nese qe te dy e njohin rezultatin e deshiruar.
• Ai i jep dentistit tuaj nje ide me te qarte mbi ate qe ju deshironi.

Procesi fillon me viziten e dentistit i cili ben nje vleresim te dhembeve dhe diskuton per deshirat dhe nevojat tuaja estetike.
Hapi i dyte eshte marrja e mases se dhembeve tuaj per t’u per te krijuar nje model te cilin laboranti dentar e perdor per te kryer modifikimet e nevojshme.
Keto modifikime behen me dyll. Sapo te jete gati, dentisti dhe ju do te diskutoni mbi dizajnin e dyllit dhe te shihni nese nevojiten ndryshime te tjera.

Pasi ju dhe dentisti te bini dakort mbi dizajnin e dyllit, ai kopjohet duke perdorur silikonin dhe pastaj krijohet nje maskerine silikoni. Resina vendoset brenda kesaj maskerine dhe pastaj vendoset mbi dhembet tuaj.

Ndryshimi eshte shpesh i madh. Ju mund te keni nevoje per disa momente ose dite, per te vendosur nese ju pershtatet dizajni apo jo. Dentisti do te fotografoje dhembet tuaj aktual dhe ato te krijuar me mock -up. Kjo do ju japi kohe per te krahasuar fotografite,tjua tregoni ato familjareve tuaj dhe per te vendosur nese buzeqeshja e re eshte e duhura per ju.

Nese modeli eshte mjaftueshem i trashe dhe i qendrueshem, dentisti mund t’ju lejoje ta merrni ate ne shtepi per te kryer nje vleresim me te mire.

 

 

Krijimi i nje Mock-Up nuk eshte i mundur per te gjithe pacientet.
Nese dhembet tuaj duhet te rregullohen para se dentisti dhe laboranti i tij te mund te bejne nje punim protetik, procesi i marrjes se mases per Mock-Up duhet te shtyhet.

Mos harroni, Mock-up nuk eshte rezultati perfundimtar. Ju mund te jeni te kenaqur me modelin e pare, ose mund te mos e pelqeni ate. Mock-up ju lejon juve dhe dentistit te vleresoni idete dhe te eliminoni problemet perpara se te behen ndryshime te perhershme. Procesi mund te perseritet derisa ju te jeni te kenaqur.

Ndonjehere, Mock-Up ju ndihmon te ndermerrni nje vendim tjeter. Ju mund te vendosni qe deshironi te beni nje trajtim ortodontik ne vend te trajtimit kozmetik. Disa paciente madje vendosin se preferojne buzeqeshjen e tyre aktuale dhe zgjedhin te mos kryejne ndryshime.

Kur çdo gje shkon sic duhet, ju do keni nje buzeqeshje te re fantastike. Fotot me poshte ilustrojne se sa i madh mund te jete ndryshimi, duke treguar dhembet origjinale, krijimin e Mock-up dhe buzeqeshjen perfundimtare te krijuar me faseta apo kellef.


  • 0

Pyetjet me te shpeshta rreth semundjes se mishrave te dhembeve (Paradontozes)

Category:Higjene dentare,Kyretimi,Trajtim Parandalues Tags : 

Çfare eshte semundja periodontale?

Semundja periodontale ose semundja e mishrave eshte nje lloj infeksioni kronik dhe serioz bakterial qe shkaterron dhe sulmon kocken e nofulles dhe mishrat e dhembeve. Periodontale do te thote “rreth dhembit”. Kjo eshte nje semundje qe mund te preke nje ose disa dhembe. Ky infeksion mund te ndodhe kur mbi dhemb akumulohet pllake bakteriale ose gurza. Bakteret e pranishme ne kete pllake bakteriale prodhojne kimikate te cilat mund te ndikojne ne mishrat e dhembeve, duke
shkaktuar gjakderdhje dhe acarim te tyre.

Ne fazat e saj te hershme,kjo semundje njihet si gingivit. Gjate kesaj faze, kjo semundje mund te sherohet plohtesisht dhe mund te eliminohet permes pastrimit te rregullt te dhembeve. Kur gingiviti nuk trajtohet, zakonisht kthehet ne periodontit. Me kalimin e kohes, pllaka bakteriale fillon te mblidhet nen  mishrat e dhembeve. Bakteret e pranishme brenda pllakes prodhojne toksina qe stimulojne inflamacionin i cili fillon te shkaterrojne kocken e nofulles dhe mishrat e dhembeve.
Sapo shkaterrohet kocka dhe indet mbeshtetese, fillojne te zhvillohen xhepa rreth dhembeve. Kur semundja lihet pa u trajtuar, xhepat do te thellohen, gje e cila do te krijoje hapesira ku do grumbullohet akoma me shume pllake bakteriale. Prandaj dhe kjo semundje eshte shkaku kryesor i humbjes se kockes se nofulles dhe
dhembeve.

Parodontoza eshte semundje kronike, por mund te trajtohet. Me planin e duhur te trajtimit, pacientet mund te permiresojne shanset e tyre per te shpetuar dhembet dhe per te ndaluar perparimin e semundjes.
Studimet e fundit kane treguar se semundjet e dhembeve dhe mishrave mund te kene nje efekt te madh ne shendetin e pergjithshem. Studimet kane treguar se mund te kete nje lidhje midis infeksioneve periodontale dhe diabetit, semundjeve kardiovaskulare, osteoporozes si dhe rritjes se probabilitetit per lindjen e femijeve nen peshe ose lindjeve te parakohshme.

Mishrat e dhembeve me gjakosen kur une laj dhembet ose perdor fill dentar, a eshte kjo normale?

Jo, nuk eshte normale. Nese mishrat e dhembeve jane te shendetshme, ato mund te perballojne larjen e dhembeve dhe perdorimin e fillit dentar. Kur mishrat fillojne te gjakosen, kjo mund te jete nje shenje qe ju keni semundje te mishrave te dhembeve dhe si rrjedhoje duhet te konsultoheni me dentistin.

Cfare jane xhepat periodontal?

Indet e buta (mishrat) dhe kocka e nofulles duhet te puthiten dhe te jene te rrethojne çdo dhemb. Kur keni parodontoze, indet mbeshtetese dhe kocka shkaterrohen, gje qe rezulton ne formimin e “xhepave” rreth dhembit ose dhembeve. Keto xhepa do te behen me te thelle me kalimin e kohes, gje qe do krijoje hapesira te medha ku bakteret mund te rriten. Kur kemi humbje te nje pjese te madhe te kockes, dhembet do fillojne te levizin deri sa te bien.

Si i trajtojne stomatologet semundjet e mishrave te dhembeve?

Dentiste ose parodontologu do t’ju japi informacion mbi mbajtjen e nje higjiene orale sa me te mire dhe ruajtjen e shendetit te mishrave te dhembeve. Nese jeni ne fazat e hershme te gingivitit, permiresimi i higjienes orale mund te ndryshoje plohtesisht gjendjen tuaj, si dhe te permiresoje shendetin e mishrave te dhembeve. Nese semundja juaj ka perparuar tashme ne periodontit, trajtimi zakonisht perfshin kyretimin dhe lemimin e rrenjeve, trajtimet me lazer se bashku me lloje te ndryshme te trajtimeve kirurgjikale.

Si te parandaloni semundjet e mishrave te dhembeve?

Praktikimi i higjenes se mire orale se bashku me vizitat e rregullta tek dentisti mund te ndihmoje ne
parandalimin e ketyre semundjeve. Nese jeni duhanpires, mund te jete koha e duhur per ta lene kete
ves. Tregojini dentistit tuaj per cdo ilaç qe po merrni, pasi disa ilaçe mund te shkaktojne inflamacion te
mishit te dhembeve. Eshte gjithashtu e rendesishme te ndiqni rekomandimet e dentisti tuaj ne lidhje me
mbajtjen e dhembeve dhe mishit te dhembeve te shendetshme.

A eshte parodontoza nje semundje e zakonshme?

Kjo eshte nje semundje shume e zakonshme. Arsyeja eshte se kjo semundje mund te zhvillohet pa dhimbje dhe
duke mos pasur simptoma eshte i veshtire diagnostifikimi i saj qe ne fillimet e semundjes nese nuk jeni te rregullte me vizitat tek dentisti.

Si mund te lidhen semundjet e mishrave te dhembeve me semundjet e zemres?

Inflamacioni i shkaktuar te njerezit qe vuajne nga periodontiti, perkeqesohet edhe me shume nga inflamacionet e pergjithshme qe keta persona mund te kene ne trup. Bakteret e gjetura te mishrat e dhembeve te personat qe vuajne nga parodontoza,jane te njejta me ato te gjetura te enet e gjakut te personave qe vuajne nga semundje kardio-vaskulare.

A mund te shpetohen dhembet e mi nese diagnostikohem me parodontoze?

Sa me heret te diagnostifikohet kjo semundje, aq me te medha jane shanset per tu sheruar plotesisht. Kjo semundje mund te shkaktoje humbje apo ngjyrosje te dhembeve. Duke vizituar dentistin tuaj te pakten çdo 6 muaj, çdo shenje e infeksionit bakterial do te diagnostikohet ne kohen e duhur dhe do te trajtohet.

Nese po perjetoni ndonje nga simptomat e mesiperme ose nese doni thjesht te vizitoheni
na TELEFONONI SOT ne 069 43 65 000 dhe perfitoni viziten falas.


  • 0

Trajtimet e Semundjes Parodontale

Category:Kirurgji Parodontale,Kyretimi,Trajtimi Parodontal

Per fat te mire, semundja parodontale nuk eshte me nje arsye per tu shqetesuar, pasi ajo mund te trajtohet ne menyre efektive. Egzistojne disa lloje trajtimesh qe mund te kryhen. Zgjedhja e menyres se duhur do te varet nga faza e avancimit te semundjes si dhe nga shendeti juaj i pergjithshem.
Keto trajtime mund te perfshijne procedura jo kirurgjikale per te kufizuar akumulimin e pllakes bakteriale, por edhe kirurgji per te rivendosur indet mbeshtetese te humbura.

Disa trajtime jo-kirurgjikale te semundjes se mishrave te dhembeve jane:

Pastrimi profesional i gurzave

Dentisti mund te heqe gurzat dhe pllaken bakteriale nga dhembet tuaj. Nese keni simptoma te semundjes se mishrave te dhembeve, dentisti juaj mund tju rekomandoje pastrim profesional me shpesh sesa procedura e zakonshme qe eshte dy here ne vit. Megjithese pastrimi profesional i dhembeve nuk eshte
nje trajtim per semundjen periodontale aktive ai mund te sherbeje shume mire si mase parandaluese.

Kyretimi dhe lemimi i rrenjeve

Ky eshte nje trajtim jo-kirurgjik qe perfshin pastrim te thelle, me ane te te cilit hiqen gurzat dhe pllaka dentare siper dhe poshte mishrave te dhembeve (procesi i njohur si kyretim) dhe parregullsite e rrenjeve te dhembeve nivelohen (lemimi). Duke i zbutur keto parregullsi, dentisti heq edhe bakteret dhe siguron nje siperfaqe te paster tek e cila mund te mbeshtetet serisht gingiva e larguar. Dentisti ose periodontisti juaj do te shqyrtojne gojen tuaj dhe do te vleresojne mundesine e kryerjes se kyretimit dhe lemimit te rrenjeve per te hequr pllaken dhe gurzat tuaja nen mishra.

Disa nga trajtimet kirurgjikale te semundjeve te mishrave te dhembeve jane:

Kyretimi me mishra te hapura (Reduktimi i xhepave)

Kjo procedure perfshin ngritjen e mishrave te dhembeve me ane te kirurgjise dhe heqjen e gurezave. Me pas, mishrat e dhembeve pozicionohen ne nje menyre te tille qe mundeson indet te pershtatet rreth dhembit sa me afer te jete e mundur. Kjo procedure redukton hapesiren midis mishit te dhembeve dhe dhembeve (shepit parodontal), duke mos u lene hapesire ​​baktereve qe te zhvillohen. Kjo eshte nje mase shume e mire parandaluese kunder zhvillimit te metejshem te semundjes periodontale.

Shtimi i kockes

Ky trajtim perdor grimca kocke qe mund te jene tuajat, sintetike, ose te dhuruar. Qellimi i procedures eshte qe te zevendesohet kocka qe eshte demtuar nga semundja parodontale. Kjo procedure mundeson rritjen e kockes, duke permiresuar keshtu stabilitetin e dhembeve. Teknologjia e re e njohur si inxhinjeri e indeve stimulon trupin tuaj per te pershpejtuar procesin e rigjenerimit te kockes dhe indeve.

Shtimi i indeve te buta

Ky trajtim perdoret ne rastet kur kemi humbje te mishit te dhembeve. Indet e shtuara merren zakonisht nga qiellza e gojes. Me pas vendoset ne vendin e duhur, me qellim shtimin e indeve te buta ne zonat e demtuara.

Rigjenerimi i udhezuar i indeve

Nese kocka tek e cila mbeshteten dhembet jeshte shkaterruar, rigjenerimi i udhezuar i indeve mund te stimuloje rigjenerimin e kockes dhe te indeve te buta perreth saj. Nese kryhet ne te njejten kohe me kirurgjine me mishra te hapura, kjo procedure perfshin futjen e nje membrane mes mishit te dhembeve dhe kockes. Kjo do te
parandaloje rritjen e indeve ne zonen ku duhet te jete kocka. Keshtu, kocka dhe indi lidhes do te kene hapesire ​​per tu rritur ne menyre qe te ofrojne mbeshtetje me te mire per dhembet.

Kirurgjia e kockes

Kjo procedure nivelon parregullsite ne kocken e nofulles,te shkaktuara nga humbja e pjesshme e saj. Pas kryerjes se kirurgjise me mishra te hapura, kocka rreth dhembit nivelohet per te reduktuar demtimet e kockes. Keshtu bakteret do te kene me pak hapesire ​​per t’u zhvilluar. Ne disa raste, kyretimi dhe lemimi i rrenjeve eshte gjithçka qe nevojitet per pacientin qe te sherohet plohtesisht. Kirurgjia eshte e nevojshme ne raste me te avancuara, kur indet rreth dhembeve jane te
kompromentuara dhe nuk mund te rigjenerohen me metoda jo kirurgjikale.

Medikamentet e perdorura ne trajtimin e semundjes se mishrave te dhembeve.

Antibiotiket mund te perdoren ne trajtimet kirurgjikale edhe ne ato jo-kirurgjikale. Qellimi eshte zvogelimi ose eliminimi i perkohshem i baktereve qe shkaktojne semundjet periodontale. Trajtimet me antibiotike gjithashtu mund te jene efektive ne ndalimin e shkaterrimit te indit lidhes qe mban dhembin e lidhur me kocken.

Clorhexidina eshte nje antimikrobik shume efektiv ne reduktimin e pllakes bakteriale dhe gingivitit. Ky medicament eshte i disponueshem ne formen e shpelaresit te gojes ose ne forme xheli e cila vendoset ne xhepat periodontal. Ky xhel do te liroje substancat aktive gradualisht, gjate nje periudhe shtate ditore. Dentisti juaj mund t’ju rekomandoje antibiotike te tjere te tille si doksicikline, tetracicline, dhe minocicline.

Shumica e dentisteve ju rekomandojne pacienteve te tyre nje paste dhembesh me baze fluori dhe triclosan, nje antibiotik qe ka per qellim te zvogeloje pllaken bakteriale dhe te lehtesoje gingivitin.

Gjerat qe duhet te dini perpara trajtimit te semundjes se mishrave te dhembeve.

Keto trajtime kryhen vetem ne kliniken dentare. Koha e nevojshme per te perfunduar trajtimin do te varet nga faza e avancimit te semundjes dhe shendetit tuaj te pergjithshem. Nese eshte e nevojshme, dentisti do te mpije zonen e trajtimit qe ju te mos shqetesoheni gjate tij.

Per nje vleresim FALAS te situates tuaj parodontale

Na Telefononi


  • 0

Cila eshte zgjedhja me e mire, urat dentare apo implantet?

Category:Implante Dentare,Protetike Tags : 

Ndonjehere, pacientet vine ne kliniken tone Imperial Dental Center dhe nuk jane te sigurt se cila eshte zgjidhja me e mire, nje implant dentar apo nje ure
dentare. Fale avancimeve ne teknologji, pacientet qe kane humbur nje ose disa dhembe ose qe kane nevoje vetem per te hequr nje dhemb, tani kane me shume opsione se me pare. Prandaj, eshte e keshillueshme qe t’i merrni ne konsiderate te gjithe faktoret perpara se te zgjidhni nje opsion qe i pershtatet me mire situates tuaj.

Procesi

Vendosja e urave dentare restauruese perfshin gerryerjen e dhembeve ne krah te mungeses dhe perdorimi i tyre si kembet e nje ure duke krijuar keshtu nje ure me 3 dhembe.

Implantet dentare, nga ana tjeter, perfshijne vetem nje dhemb. Implantet jane shume te ngjashme me kurorat. Kurorat perdorin rrenjen origjinale si baze, ndersa me implantet vendoset nje rrenje artificiale per te sherbyer si baze per kuroren. Implantet perbehen nga tre pjese. Implanti vete eshte i perbere prej titani qe vidhoset ne nofullen e pacientit. Indet ngjitur qe rrethojne nofullen rriten rreth vides prej titani duke krijuar keshtu nje baze per kuroren. Sapo te jete vendosur vida e titanit, nje vide sherimi vendoset mbi te per te konturuar mishin e dhembeve ndersa rritet. Se fundmi, nje kurore e perhershme bashkangjitet ne abutment.

Rreziqet

Meqenese implantet dentare vendosen me kirurgji, egziston si ne cdo nderhyrje kirurgjikale nje shans per komplikime. Nje nga problemet qe mund te lindin jane infeksionet. Procedura kirurgjikale ose infeksioni mund te ndikoje edhe ne dhembet perreth. Per me teper, ka shanse te demtimit te perhershem te nervave qe mund te lene buzen te mpire. Implantet e vendosura ne pjesen e siperme te gojes mund te sjellin zhvillimin e problemeve te papritura te sinusit nese nuk vendosen sic duhet. Megjithate, ky rrezik eshte mjaft i rralle ne ditet e sotme.


Implantet e vendosura ne nofullen e poshtme kane nje rrezik me te larte te demtimit te nervit. Si rezultat, operacionet e nofulles se poshtme zakonisht zgjasin me shume dhe kostoja e tyre eshte me e larte. Per shkak te rreziqeve me te larta qe jane te pranishme ne vendosjen e implanteve ne nofullen e poshtme, shume njerez priren ta shmangin kete opsion. Rrezik tjeter i kirurgjise se implanteve perfshin deshtimin ne proceduren e shtimit te kockes se nofulles (per procedura shume me te medha implantimi) dhe deshtim te lidhjes se kockes se nofulles me implantin. Rreziqet e urave dentare jane zakonisht minimale; megjithate, nje ure dentare mund te bie nese dhembet mbeshtetes nuk jane mjaft te shendetshem ose mjaftueshem te forte. Ne te njejten kohe, urat e keqija mund te rezultoje ne prishjen e dhembeve nen te deri ne shkaterrimin e plote te tyre

Koha

Zakonisht implantet kerkojne me shume kohe per tu sheruar ,nga 2 muaj deri 11 muaj (per rastet e shtimit te kockes). Per sa ju perket urave te dhembeve, pacientet duhet te presin qe te sherohen plotesisht nga dy deri ne tre jave. Megjithate, periudha e sherimit do te ndryshoje nga personi ne person dhe eshte nje nga gjerat kryesore qe duhet marre ne konsiderate perpara se te kryhet cfaredo lloj procedure.

Kostoja

Implantet dentare zakonisht jane mjaft te kushtueshme dhe zakonisht nuk mbulohen nga sigurimet dhe nese mbulohen, shkalla e mbulimit te tyre ka tendence te jete e ulet. Urat, te cilat jane opsioni me tradicional, kane nje shkalle te larte mbulimi nga sigurimet. Pjesa me e kushtueshme e implanteve eshte kurora dhe jo vete implanti. Implantet mund te duken pak te shtrenjta fillimisht, por ne afatgjate, ato nuk jane. Ju do te duhet te nderroni nje ure çdo 5 deri ne 10 vjet, por nje implant i mbajtur mire mund te zgjase deri ne 40 vjet dhe nuk keni nevoje te sakrifikoni dhembet e shendetshem per te mbajtur uren.

A jeni nje kandidat i pershtatshem?

Per disa njerez, vendimi per te vendosur nje implant ose ure eshte i bazuar ne gjendjen shendetesore aktuale te tyre. Urat dentare duken sikur jane te pershtatshme per te gjithe, me kusht qe dhembet perreth te jene te shendetshem, dhe ne gjendje te mire, por implantet dentare kane shume me teper perfitime shendetesore.
Femijet nuk jane kandidate te mire per implantet pasi nofullat e tyre ende nuk jane zhvilluar plotesisht. Njerezit me sistem imunitar te dobet, qe pine duhan,ose me diabet gjithashtu nuk konsiderohen kandidate te mire per vendosjen e implanteve. Megjithate dentisti mund tju jape informacione me te sakta rreth kesaj ceshtjeje. Prandaj, pacientet me te mire te mundshem per implante jane ata me kocke nofulle te shendetshme qe jane ne gjendje te bejne te qendrueshme vendosjen e implantit.
Historia e shendetit oral te pacientit merret ne konsiderate per te percaktuar rrjedhen me te mire te veprimit. Pacientet me probleme shendetesore orale pergjithesisht nuk jane kandidate te mire per vendosjen e nje implanti. Kirurget orale marrin ne konsiderate jetegjatesine e implanteve lidhur me
historine e shendetit oral te pacientit te tyre. Nese pacienti nuk kujdeset per higjienen orale te tij, ka shume pak gjasa qe nje implant te zgjase shume gjate. Shendeti i dhembeve perreth implantit te pacientit eshte gjithashtu i rendesishem. Nese dhembet ngjitur kane kurora, ose mungojne, do te ishte
me mire te vendosej nje ure dentare. Kocka e nofulles luan gjithashtu nje rol te rendesishem ne
jetegjatesine e implanteve.

Cila eshte zgjidhja me e mire, nje implant apo nje ure dentare?

Pergjigja e kesaj pyetjeje do te varet nga rrethanat dhe gjendja juaj personale. Shume njerez qe kane vendosur implante jane te kenaqur me rezultatet ne afat te gjate. Nje implant mund te zgjase shume gjate dhe ndihmon ne ruajtjen e shendetit te pergjithshem te te gjithe dhembeve tuaj. Por ka njerez te tjere qe do te zgjidhnin urat, per arsye te ndryshme, dhe zakonisht jane shume te lumtur me rezultatet.

Keni ndonje pyetje? Na telefononi dhe tju ndihmojme te percaktoni opsionin me te mire per ju, duke marre parasysh rrethanat tuaja specifike.

Nese tashme e keni vendosur se cilin opsion deshironi, ne mund t’ju japim keshilla per zgjedhjen tuaj per tju ndihmuar te percaktoni nese eshte zgjedhja me e
mire per shendetin tuaj oral.


  • 0

Keni Frike Nga Dentisti Dhe Keni Neglizhuar Trajtimin Dentar? Ja Disa Keshilla Si Te Kaperceni Friken Nga Dentisti

Category:Trajtim Parandalues Tags : 

Ka shume njerez qe kane frike nga dentisti. Te shkuarit te dentisti nuk eshte nje pervoje e kendshme,
por eshte e nevojshme per nje shendet te mire oral. Shmangia e takimeve me dentistin mund te
perkeqesoje shendetin tuaj oral, gje e cila mund te rezultoje ne me shume pune te nevojshme per t’u
kryer dhe per procedura me te komplikuara. Kjo eshte arsyeja pse ju duhet te merrni disa keshilla qe mund t’ju ndihmojne te
kaperceni friken tuaj nga dentisti dhe t’i beni vizitat tuaja paksa me te lehta.

Mungesa e kontrollit

Nje nga arsyet pse shume njerezve nuk u pelqen te shkojne te dentisti eshte mungesa e kontrollit qe ata
kane ndaj situates.Duart e dentistit ne gojen tuaj do ju ndaloje ju te flisni,dhe kjo te shume njerez
shkakton nje ndjenje te forte jo kontrolli.
Goja eshte jetesore per mbijetesen tone,nepermjet saj ne kryejme procesin e ngrenies,pirjes dhe
marrjes fryme. Kjo do te thote qe nje nga instinktet tona me te medha eshte te mos lejojme njerezit e
tjere ta prekin ate. Por kjo ne rastin e takimeve me dentistin do ta veshtiresoje punen.

Mjetet qe perdoren

Mjetet qe dentistet perdorin nuk do t’ju ndihmojne te kaperceni friken tuaj sepse ato nuk duken shume
“miqesore”. Instrumentet e mprehta metalike qe dentisti perdor, mund t’ju shtojne nervozizmin.
Gjilperat jane po ashtu nje burim i madh frike per shume njerez. Por edhe zhurma qe bejne mjetet
gjithashtu mund te shkaktoje frike. Te gjitha keto, per fat te keq, shtojne numrin e arsyeve pse ju mund
te keni frike te shkoni tek dentisti.

Hapi i pare

Hapi i pare per te kapercyer friken nga dentisti do te jete pranimi qe ka nje problem. Shume njerez
gjejne justifikime dhe arsye te tjera pse nuk duan te shkojne te dentisti. Te pranosh se ke frike nga
dentisti eshte e rendesishme dhe do ju ndihmoje te kaloni kete problem.
Eshte e rendesishme te merrni kohen e nevojshme per te percaktuar se ku saktesisht qendron problem.
A keni frike nga gjilpera apo keni pasur nje pervoje te keqe me nje dentist ne te kaluaren? Percaktimi i
shkakut te frikes tuaj do ju ndihmoje te percaktoni se cila eshte metoda me e mire per te kaluar kete
frike.

Gjeni nje dentist te mire

Gjetja e nje dentisti te mire do tju ndihmoje ne lehtesimin e kesaj frike. Ju duhet te gjeni nje dentist i cili
do ju ndihmoje te largoni friken dhe te adresoni disa nga shqetesimet tuaja. Ju gjithashtu duhet te
gjeni nje dentist qe ka nje ndjenje humori pasi kjo mund te jete e dobishme ne largimin e nervozizmit.
Idealisht, ju duhet te keni nje ndjenje pozitive qe nga momenti qe hyni ne dhomen e pritjes. Pervec
dentistit,edhe pjesa tjeter e stafit duhet gjithashtu tju beje te ndiheni komod. Mund ti gjeni te gjitha kriteret e siper permendura ne kliniken tone Imperial Dental Center.

Na telefononi tani per nje takim ne 069 43 65 000

Perdorni nje shperqendrim

Nese problemijane zhurmat qe krijojne mjetet e dentistit gjate perdorimit, atehere duhet te merrni ne
konsiderate nje alternative per bllokimin e tyre, sic jane kufjet dhe degjimi i muzikes. Shikimi i
programeve te ndryshme ne ekranin e poltronit gjithashtu do ndihmoje ne shperqendrimin tuaj. Mund ti kerkoni stafit tju ndihmoje me kete

Perdorni teknika relaksimit

Ka shume teknika te ndryshme relaksimi qe mund te jene te dobishme kur vjen puna per te reduktuar
ankthin tuaj dhe per te kapercyer friken tuaj nga dentisti. Meditimi eshte nje menyre e mire per te
lehtesuar ankthin tuaj. Lutja, frymemarrja e kontrolluar dhe vizualizimi do te jene gjithashtu te
dobishme.
Teknikat relaksuese do ju ofrojne nje menyre per te kontrolluar stresin dhe nivelin e frikes gjate kohes
qe jeni te dentisti. Nese ato nuk funksionojne, mund te pyesni dentistin tuaj rreth qetesuesve dentar. Ai mund tju keshilloje qetesues ne forme pilule apo pikash qe mund ti merrni perpara takimit me dentistin

Kushtojini vemendje ndjenjave tuaja

Ka raste kur marredhenia juaj me dentistin nuk eshte e mire. Kjo nuk do te thote qe ai/ajo nuk eshte
profesionist, por do te thote se ai/ajo nuk eshte dentisti i duhur per ju. Duhet te keni nje marredhenie
pozitive me dentistin dhe stafin e tyre nese doni te tejkaloni friken tuaj.

Punoni gradualisht per largimin e kesaj frike

Shume njerez qe kane frike nga dentisti duan te mbarojne te gjithe punen sa me shpejt dhe sa me pare
te jete e mundur. Sidoqofte, mund te jete me mire te lesh takime te shkurtra gjate nje periudhe me te
gjate kohore. Perveç kesaj, kjo taktike do beje qe te kryhen nderhyrje te vogla dhe te sukseshme, gje e
cila mund te ndihmoje ne reduktimin e ankthit tuaj.

Kujdesuni paraprakisht per dhembet tuaj

Duke pasur nje higjiene te mire orale, do te ndihmoje ne parandalimin e nevojes per te vizituar shpesh
dentistin. Duhet te lani mire dhembet dhe te perdorni fill dentar çdo dite. Ju gjithashtu duhet te keni nje
diete te mire. Parandalimi eshte nje menyre e mire per te reduktuar nevojen per vizita te shpeshta
dentare dhe do ju ndihmoje te kaperceni friken qe keni nga dentisti

Bisedoni me dentistin tuaj

Duke pasur komunikim te hapur dhe te sinqerte me dentistin tuaj mund tju ndihmoje nese vuani nga
ankthi i tepert. Dentisti juaj mund te kete keshilla shtese qe ju ndihmojne te perballoni friken tuaj.
Kur dentisti eshte ne dijeni te frikes suaj, ai mund te shmange gjate punes disa nga situatat qe shkaktojne
ankthin pa dashje.
Ka shume njerez qe kerkojne anestezi lokale per te mpire zonen rreth dhembit qe do punohet. Ne keto
raste, dentisti juaj mund te perdore nje xhel anestezik para injektimit, ne menyre qe mos ndjeni as
dhimbjen e gjilperes.

Ne ne Imperial Dental Center ju keshillojme te komunikoni me dentistin apo stafin ndihmes per cdo gje qe do ju ndihmonte te lehtesoni ankthin dhe ju sigurojme qe i gjithe stafi do te bej te pamunduren per realizuar cdo kerkese. Per cdo pyetje na Telefononi ose na shkruani ne komentet me poshte.


Search

Categories

Maps Location