Silantet dentare – Si te mbrojne dhembet nga kariesi?

Silanti dentar eshte nje shtrese e holle rezine qe zakonisht vendoset ne siperfaqen e dhembeve. Kjo¬†zakonisht vendoset te dhembet prapa si premolare dhe molare. Qellimi i tij eshte te parandaloje prishjen e dhembeve. Ky silant vendoset ne ulluqe dhe depresionet e dhembeve duke formuar keshtu¬†nje shtrese mbrojtese mbi smalt. Edhe pse pastrimi i dhembeve heq … Read more