Si Te Kujdesemi Per Fasetat e Porcelanit

This post is also available in: English Italiano (Italian)

Pasi keni vendosur fasetat prej porcelani, ju duhet te mbani nje higjene orale shume te mire dhe gjithashtu te beni vizita te rregullta tek dentisti. Perveç kesaj, ju duhet te keni nje menyre jetese te shendetshme qe te rrisni jetegjatesin e fasetave tuaja.

Si te parandaloni prishjen e fasetave

Nese kujdeseni mire per fasetat tuaja, ato mund te zgjasin deri ne 20 vjet. Perveç vizitave te rregullta te dentisti, ju duhet te lani dhe pastroni dhembet çdo dite. Porcelani ne vetvete nuk mund te prishet, por struktura e dhembeve mund te demtohet nga kariesi. Si perfundim, demtimi do te perhapet edhe te fasetat.

Mbrojtja e mishrave te dhembeve (gingivave)

Pasja e nje higjene orale te mire eshte shume e rendesishme sepse parandalon semundjet e mishrave te dhembeve te cilat mund te ndikojne te fasetat.Fasetat e porcelanit ne nivelin e mishrave te dhembeve dhe ne qofte se do kemi probleme me mishrat e dhembeve, hapesira midis fasetave dhe gingivave do te behet e dukshme. Ne kete situate do te nevojitej nje riperseritje e fasetave.

Shmangni perdorimin e forces se tepruar mbi faseta.

Ju do i demtonit fasetat tuaja nese pertypni akull, kafshonit thonjte, ose hapni pako te ndryshme me dhembe. Keto veprime do te shkaktonin krisje,carje,ose gerryerje te fasetave. Porcelani mund te jete nje material shume i forte, por nuk krahasohet me dhembet natyrale. Fasetat e prodhuara me disilikat litiumit jane te qendrueshme edhe per njerezit qe kercasin dhembet, gjithsesi trajtimi i ketij fenomeni do te zgjaste jetegjatesine e fasetave.

Si te ruani ngjyren e fasetave?

Porcelani nuk ka strukture poroze, keshtu qe fasetat jane shume rezistente ndaj ngjyrosjes. Sidoqofte, cementi qe mban fasetat ne vend mund te ndryshoje ngjyre me kalimin e kohes. Nese kjo ndodh, skajet e fasetave mund te marrin nje ngjyre me te verdhe dhe ti beje ato me te dallueshme.Ju duhet te vizitoni dentistin rregullisht per ta mbajtur kete pjese te fasetave te paster

 

Leave a Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Instagram
×

Powered by WhatsApp Chat

× How can I help you?